Au aparut smochinele si pentru ca se numara printre fructele mele preferate n-am ezitat sa imi iau cateva, unele le-am savurat asa proaspete, iar restul fructelor ramase le-am facut dulceata.
Smochinele sunt o sursa bogata de fibre, vitamine( A, B, K,E), minerale (calciu, potasiu, magneziu,fier) si proteine.
In medicina chineza, smochinele sunt folosite pentru detoxificarea organismului.
Crude sau uscate, smochinele au au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale.
Visez pe viitor sa imi fac dulceata cu smochine de la mine din curte, asa ca musai o sa imi plantez un smochin ...:) .
Ingrediente
* 1 kg smochine
* 500 g zahar
* 150 ml apa
* zeama de la jumatate lamaie
* 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.
Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.
Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie.
Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.
Spre final se adauga si zaharul vanilat.
Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
No comments:
Post a Comment