August 5, 2014

Inghetata raw cu pepene galben,migdale si ghimbir



  Ador vara pentru toate fructele si legumele ei proaspete , dar cel mai mult astept vara pentru pepene, fie el rosu sau galben sunt inebunita dupa dupa ei.
Inghetata de pepene galben este printre preferatele mele, astazi va las o inghetata ceva mai parfumata datorita ghimbirului proaspat ,dar deosebit de gustoasa pe care o puteti pregati foarte rapid.

Ingrediente

* 1 pepene galben
* 70 g migdale
* 1 lingura ulei de cocos
* 1 lingura indulcitor pe baza de stevie
* ghimbir proaspat


Mod de preparare

Pepenele galben se curata de coaja, se scobeste miezul , iar ce ramane se taie bucati si se pune intr-un blender.



Ghimbirul se curata de coaja si se adauga peste pepene.
Migdalele se hidrateaza timp de cel putin 2 ore, se spala in mai multe ape, se adauga in blender si se proceseaza.


Se pune uleiul de cocos si se indulceste cu  indulcitor pe baza de stevia de la Green Sugar primit de la Gustos.ro si Laboratoarele Remedia.
Amestecul obtinut se pune in formele de inghetata si se dau la congelator pentru cel putin 4ore.


Astfel ati obtinut foarte usor o inghetata delicioasa si foarte sanatoasa!





      
         

1 comment:

  1. Draga Simona, ma bucur ca ai ales asa o reteta minunata pentru vara. Majoritatea iubeste inghetata, iar a ta este si foarte sanatoasa, fara ou si fara lapte. Te felicit pentru utilizarea ghimbirului, acest condiment folosit mai mult in Asia. Este bine ca l-ai pus crud si nu fiert, astfel iuteala sa nu a crescut si nu s-a diminuat aroma. Nu mai am de adaugat decat un citat care cred eu va spune totul. La cat mai multa inspiratie pe viitor! Raluca
    “Inghetata este excelenta. Ce pacat ca nu e ilegala.” Voltaire

    ReplyDelete