In saptamana care tocmai a trecut m-am ocupat de conserve si muraturi pentru iarna.
Doua zile la rand am facut suc si pasta de rosii cu rosiile bio din gradinea mea, nu va zic ce miros a fost la mine in bucatarie.
Ingrediente
* rosii foarte bine coapte
* frunze de telina
* patrunjel
* busuioc
Mod de preparare
Se aleg rosiile bine coapte, eventual de soiuri diverse, pentru a obtine un gust cat mai aromat, se spala si se taie in jumatati sau sferturi.
Se dau prin separatorul de rosii de doua ori, astfel incat sa se obtina cat mai multa pulpa de rosii .
Sucul obtinut se transfera intr-o oala incapatoare, apoi se pune la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Se adauga frunzele de telina, busuioc si patrunjel tocate marunt si se continua fierberea.
Intre timp se pregatesc borcanele, se spala, se sterg bine si se sterilizeaza in cuptor la 160 grade timp de 30 minute.
Se adauga pasta de rosii in borcane, se infileteaza bine capacele si se pun din nou la sterlizat in cuptor timp de 25- 30 minute, lasandu-le apoi sa se raceasca in cuptor.
Pasta de rosii se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.
arata bine, cred ca si la gust e super buna
ReplyDelete