Va las de aceasta data o reteta de prajitura invatata de la bunica mea , prajitura pe care mi-o facea mereu cand apareau merele in gradina noastra.
Prajitura cu mere se numara printre prajiturile mele preferate,atat de parfumata si aromata cu siguranta nu te poti opri la o singura portie.
Ingrediente
Pentru aluat | Pentru umplutura | |
---|---|---|
* 200 g unt | * 1 kg de mere | |
* 2 oua | * 250 g zahar | |
* 2 linguri de lapte | * 1 lingurita scortisoara | |
* 1 lingurita praf de copt | * 1 zahar vanilat | |
* esenta de vanilie | ||
* faina cat cuprinde |
Mod de preparare
Preparare aluat
Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele , praful de copt si esenta de vanilie.
Se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Din aluatul obtinut luam o cantitate mai mica si o dam la congelator,restul aluatului se tine la frigider pentru 30 minute.
Preparare umplutura
Merele se spala , se curata si se dau prin razatoarea mare.
Se transfera intr-o cratita, se adauga zaharul, scortisoara , zaharul vanilat si se pune pe foc,lasand sa fiarba la foc mic pana cand se epuizeaza toata zeama de la mere.
Se lasa compozitia sa se raceasca .
Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat din aluatul tinut la frigider,se adauga umplutura de mere , se acopera cu foaia de aluat si se continua cu alt strat de mere.
Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator.
Se da tava la cuptorul preincalit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Se portioneaza prajitura cand este rece si se serveste!
Sunt mare fac prajitura cu mere! Arata perfect!
ReplyDelete