Ingrediente
* 300 g prune
* 4 oua
* 4 linguri zahar tos
* 4 linguri faina
* 1 lingura extract de vanilie
* 60 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.
Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.
Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.
Prunele se spala,
se indeparteaza samburii si se taie felii.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat de compozitie, un strat de prune se continua cu alt strat de compozitie si altul de prune.
Deasupra se presoara fulgii de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Cand este rece prajitura cu prune, vanilie si migdale se pudreaza, se feliaza si se serveste.
S-aveti pofta ! :)
No comments:
Post a Comment