September 5, 2014

Dovlecei in otet cu arome orientale



Dovlecei si doar cateva ingrediente, iar rezultatul este unul deosebit de aromat si parfumat .

 Ingrediente

* 500 g dovlecei
* 1 ceapa mica
* 1 morcov
* 500 ml otet de vin alb
* 200 g zahar
* 1 1/2 lingurita boabe de mustar
* 1/2 lingurita coriandru boabe
* ghimbir proaspat
* sare neiodata


Mod de preparare

Se spala dovleceii bine si se taie capetele.
Se curata ceapa,se taie dovleceii , morcovii  si ceapa felii, potrivit de subtiri.
Se pune apa rece intr-un bol , se adauga sarea si se amesteca pana se dizolva .
Se adauga dovleceii, morcovii, ceapa in bol si se completeaza cu apa pana cand acestia sunt bine acoperiti.
Se lasa sa stea in saramura aproximativ o ora.
Se fierbe otetul cu zaharul si restul condimentelor timp de 3 minute, apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se scurg dovleceii de apa si se transfera in borcane sterlizate, apoi se adauga otetul aromat.
Se inchid borcanele etans, se lasa sa stea la frigider timp de doua zile după care legumele devin bune de consum .

Pentru a pastra si pe timpul iernii se sterlizeaza borcanele timp de 20 de minute, iar a doua zi se depoziteaza in camara.




No comments:

Post a Comment