September 1, 2014

Rata cu vin alb si rozmarin


 
   
Savoarea carnii de rata este una speciala, iar daca nu a-ti descoperit-o pana acum musai trebuie sa o incercati!
Rata cu vin alb si rozmarin se pregateste intr-un timp foarte scurt, este deosebit de gustoasa, potrivita pentru musafiri (asa cum am avut eu ), dar si cand va doriti un rasfat culinar .

Ingrediente

* 2 pulpe de rata
* 2 crengute de rozmarin
* usturoi verde
* 100 ml vin alb
* ulei de masline
* sare
* piper


Mod de preparare 

 
Pulpele de rata se spala si se sterg cu un servet de bucatarie.
Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie  si se adauga pulpele de rata , lasand pe foc cam 3 -4 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au rumenit se adauga rozmarinul, usturoiul, si se stropeste cu vin alb .
Se condimenetaza cu sare si piper, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic.
Rata cu vin alb si rozmarin se serveste calda  cu o garnitura de dolveac si morcov la cuptor.
S-aveti pofta!

 

  

 



No comments:

Post a Comment