Pentru ca astazi se mananca peste,va propun si eu o reteta simpla de macrou in crusta de pesmet si piure de mazare .
Ingrediente
* 200 g macrou
* 50 g pesmet
* rozmarin
* sare, piper
Pentru piure de mazare
* 200 g mazare
* 50 g unt
* seminte de negrilica
* 2 linguri smantana dulce pentru gatit
Mod de preparare
Macroul se spala si se sterge cu un servet absorbant.
Intr-o farfurie se amesteca pesmetul cu sarea, piperul si rozmarin tocat marunt.
Macroul se tavaleste prin amestecul de pesmet si se prajeste in ulei incins, apoi se scoate pe un servet pentru a se absorbi excesul de ulei.
Preparare piure de mazare
Mazarea se spala si se fierbe in apa cu putina sare.
Se scurge de apa, apoi se amesteca cu untul, smantana dulce pentru gatit, cateva seminte de negrilica si se paseaza cu ajutorul unui blender vertical.
Macroul se serveste cald impreuna cu piureul de mazare.
S-aveti pofta !
No comments:
Post a Comment