
Frumos mirositoare cu un gust deosebit, coasta de porc caramelizata este potrivita pentru orice zi de sarbatoare, mai ales astazi de ziua Romaniei.
Ingrediente
* o bucata coasta de porc
* 5 linguri miere
* 2 catei de usturoi
* piper boabe mozaic
* radacina ghimbir
* 50 ml sos de soia
* 50 ml ulei
* cimbru verde
* sare
Mod de preparare
Intr-un bol mai mare se amesteca mierea, ghimbirul ras, usturoiul zdobit, sosul de soia si piperul usor maruntit.
Se pune coasta de porc intr-un vas si se unge foarte bine pe ambele parti cu acest amestec.
Se acopera vasul si lasa sa se marineze timp de o ora.
Intr-o tava stopita cu ulei se adauga coasta de porc, cateva fire de cimbru verde, restul de marinata si
se da la cuptor timp de 40 - 45 minute timp in care mai intoarcem coasta sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Se serveste alaturi de felii de dovleac copt.
La multi ani Romania!
Cat de tentant arata.Super.
ReplyDelete