Nu am mai mancat de ceva timp nuci umplute, dar imi aduc amine ca erau preferatele mele cand eram mica si de asta asta am zis ca musai trebuie sa le fac.
Ingrediente
Ingrediente pentru coji
* 3 oua
* 1 cana ulei
* 1 cana zahar
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
* zahar vanilat
* faina cat cuprinde
Pentru crema de nuci si ciocolata
* 100 g ciocolata neagra
* 150 g unt
* 100 g nuca macinata
* 5 linguri lapte
* 2 linguri cacao
* 1 plic zahar vanilat
* esenta de rom
Mod de preparare
Preparare coji
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul topit, uleiul si se omogenizeaza bine compozitia.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in amestecul de mai sus.
La sfarsit se adauga esenta de vanilie, rezultand un aluat fraged, usor demodelat.
Din acest aluat se rup bucatele mici si se formeaza bilute.
Forma se unge cu ulei, se pune direct pe flara pentru a se incinge, apoi se pune cate o bila de aluat in fiecare forma si se coace aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Preparare crema
Laptele si ciocolata se pun la topit pe baie de aburi.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga treptat in compozitia de ciocolata.
Se adauga cacaoa, nuca, se amesteca bine, apoi se da crema la rece pentru cel putin o ora.
Cu aceasta crema se umplu nucile doua cate doua.
Sunt extraordinar de bune, pur si simplu se topesc in gura !
Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
ReplyDeleteLa multi ani!
Nucile sunt delicioase desigur, acuma iau pixul si copiez reteta ta sau, stai, fac doua fotografii cu telefonul mobil.
ReplyDeleteMinunat, acu am reteta, ce bine!
Esti intradevar generoasa simonaaaaaaaaaaaa.....
cozia