December 19, 2014
Piersici
Piersici sau caise cum le mai numesc unii sunt nelipsite de pe masa mea in zilele de sarbatoare.
Sunt usor de facut, foarte fragede si delicioase !!!
Ingrediente
Pentru aluat
* 3 oua
* 200 g unt
* 100 g zahar
* 1 lingurita coaja de portocala, lamaie
* 1 lingurita bicarbonat
* faina cat cuprinde
Pentru crema de nuci
* 250 ml lapte
* 100 g nuca macinata
* 50 g unt
* 4 linguri zahat
* 2 linguri cacao
* extract de vanilie
Decor
* colorant alimentar
* zahar tos
Mod de preparare
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana cand se topeste complet cantitatea de zahar.
Se adauga ouale, coaja de portocala, lamaie, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
La sfarsit se pune faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat vartos care nu se mai lipeste de maini.
Din aluatul obtinut se formeaza bilute mici care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15- 20 minute.
Dupa ce s-au copt si s-au racit se scobesc cu ajutorul unei lingurite.
Preparare crema de nuci
Laptele se pune la fiert cu zaharul, cacaoa, apoi se adauga nuca macinata si se amesteca usor.
Se lasa sa se racesca, apoi se aduga miezul scobit din piersici, untul topit , extractul de vanilie si se omogenizeaza bine compozitia.
Se lipesc doua cate doua cu crema de nuci, se trec printr-un amestec de colorant diluat cu apa si la final se tavalesc prin zahar tos.
Sunt atat de fragede si se termina rapid !
Etichete:
fursecuri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nu am facut niciodata! 😋😋
ReplyDelete