January 25, 2015
Mancare de iepure cu praz si masline
Am primit un iepure de la tara si cum n-am mai gatit de multa vreme iepure, m-am gandit sa fac o mancare rece de iepure cu praz si masline.
Ingrediente
* 700 g carne de iepure
* 500 g praz
* 2 legaturi ceapa verde
* rosii uscate
* 50 ml vin alb
* masline negre feliate
* ulei de masline
* cimbru
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Carnea de iepure se taie bucati potrivite, se spala si se sterge cu un servet absorbant.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline se pune carnea de iepure si se lasa la foc mic pana cand se rumeneste usor pe ambele parti .
Se scoate carnea de iepure pe o farfurie.
In locul ei se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile uscate, si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie.
Se adauga din nou carnea de iepure, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare , piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama.
Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate.
Mancarea de iepurele cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.
S-aveti pofta !
Etichete:
iepure
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment