January 18, 2015

Paste negre cu creveti


Daca va plac fructele de mare, crevetii in special va propun aceasta reteta de paste negre cu creveti.
Cu doar cateva ingrediente si un timp de preparare foarte scurt puteti obtine un preparat foarte delicios.

Ingrediente

* 200 g paste tagliatelle al nero si sepia
* 200 g creveti 
* 3 catei de usturoi
* 2 cm ghimbir proaspat
* 150 g rosii cherry
* 100 g broccoli
*1/2 ardei rosu
* 50 ml vin alb 
* ulei de masline
* 1 lingurita sos de soia
* busuioc
* piper


Mod de preparare 

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul zdrobit,ghimbirul razuit si se lasa pe foc pana se aromatizeaza uleiul.
Se adauga in tigaie crevetii decorticati si se lasa pe foc 1- 2 minute pana cand se coloreaza in roz pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se calesc rosiile cherry , ardeiul taiat bucati potrivite si broccoli desfacut bucatele.
Se adauga din nou crevetii,vinul alb si se lasa pe foc pana cand s-a evaporat alcoolul.
La sfasit se adauga sosul de soia, se condimenetaza cu busuioc, piper.
Pastele negre se  fierb in apa clocotita timp de 4 minute.



Se scot pastele din apa in care au fiert si se amesteca cu crevetii,rosiile cherry si broccoli.
Pastele tagliatelle al nero si sepia se servesc calde.
S-aveti pofta !




No comments:

Post a Comment