January 15, 2015

Tort cu ananas, migdale si physalis




Mi-a fost pofta de ceva dulce, si cum imi place enorm de mult ananasul (musai de la Sun Food sa fie) am zis sa fac un tort combinand de aceasta data ananasul cu migdale si cateva fructe physalis.
Pentru a obtine un gust mai deosebit am ales sa-l decorez si cu ciocolata raw vegan, rezultatul fiind unul exceptional.
Daca va place ananasul si doriti un dulce mai deosebit Tortul de ananas,migdale si physalis este perfect .

Sun Food ne incanta de  8 ani  #8aniSunFood cu cele mai delicioase si sanatoase conserve astfel incat merita incercate toate produsele lor .
Particip cu aceasta  reteta la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, organizat de  Laura Adamache Retete Culinare si SunFood Fructe si Legume.


Ingrediente
Biscuit joconde Caramel mousse de ananas,migdale si physalis Blat de ciocolata fara faina
* 30 g faina migdale                     * 200 g ananas Sun Food                                                            * 50 g albus
* 30 g faina * 70 g migdale * 50 g zahar
* 50 g galbenus * 50 g physalis * 40 g galbenus ou
* 30 g albus * 100 g zahar * 25 g cacao alcalizata
* 30 g zahar pudra * 2 galbenusuri
* 10 g zahar tos * 1 lingurita agar- agar
* 20 g unt topit * 100 ml frisca lichida

Crema de ananas si physalis Ciocolata raw vegan pentru decor
* 1 cutie ananas Sun Food                         * 100 g unt de cacao
* 150 g fructe physalis * 100 g cacao alcalizata
* 150 ml frisca lichida * 80 g sirop de agave
* 2 lingurite agar-agar
* 1 lingura miere de albine

Mod de preparare

Preparare biscuit Joconde
Intr-un bol se cerne faina de migdale impreuna cu zaharul si faina .
Se pun galbenusurile si se amesteca foarte bine.
Separat se mixeaza albusurile spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
La sfarsit se adauga untul topit.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava si se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 15 minute.

Caramel mousse de ananas, migdale si physalis
Intr-o cratita se amesteca zaharul (100 g ) cu  o lingura de apa  si se lasa pe foc pana cand zaharul devine usor maroniu.
Ananasul, migdalele si fructele physalis se taie bucati mici.



Se adauga ananasul, migdalele, fructele physalis si se lasa sa se caramelizeze.


Intre timp se amesteca frisca lichida cu 10 g de zahar si se incalzeste pana la punctul de fierbere. 
Se bat gabenusurile cu zaharul ramas pana devin pufoase. 
Fructele caramelizate se adauga peste amestecul de frisca si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga agar-agarul si se pune din nou pe foc aproximativ 2 minute.
In acest timp se adauga si  galbenusurile in fir subtire amestecand in continuu cu ajutorul unui tel.
Se lasa compozitia  sa se raceasca.

Blat ciocolata fara faina
Se bat albusurile spuma, se amesteca treptat galbenusurile, iar la final se adauga cacaoa.
Se toarna compozitia obtinuta in aceeasi tava in care s-a copt biscuitul joconde si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.

Crema de ananas si physalis
Intr-un blender se adauga ananasul bucati Sun Food cu jumatate din cantitatea de sirop, fructele physalis si se paseaza foarte fin.




Siropul ramas se amesteca cu agar-agar si se pune la fiert timp de doua minute.
Frisca lichida se mixeaza impreuna cu mierea.
Se incorporeaza frisca batuta in amestecul de ananas si physalis, iar la sfarsit se adauga agar- agarul amestecand usor.




Se da crema la rece pentru cel putin o ora.

Ciocolata raw vegan pentru decor
Intr-un vas se adauga untul de cacao si se pune pe baie de aburi.
Se adauga cacaoa cernuta, un praf de sare (intensifica gustul ciocolatei), siropul de agave si se amesteca continuu.

Asamblare si decorare tort
Intr-o tava cu inel detasabil se aseaza pentru inceput biscuitul joconde, apoi se adauga caramel mousse de ananas,migdale si physalis, blatul de ciocolata fara faina iar la final crema de ananas si physalis.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Dupa ce a expirat timpul se scoate tortul de la frigider si se indeparteaza tava .
Se decoreaza cu ciocolata raw si se orneaza cu ananas, migdale caramelizate si fructe physalis.
Se portioneaza si se serveste cu drag!!! 









2 comments:

  1. O minunatie ! Numai citind reteta, mi se face pofta....
    Era pacat sa nu participi cu bunatate asta la concurs....ai participat si ai castigat marele premiu !!!
    Bravo tie ! Felicitari si la cat mai multe bunatati cu care sa ne incanti.
    Te tzuc Simona !

    ReplyDelete