February 4, 2015
Telemea in ulei de masline aromatizat
Cu ceva timp in urma am primit o cantitate generoasa de telemea de oi .
O parte am servit-o asa simpla, cu alta am facut cateva tarte si o mica parte am pus-o la marinat cu diverse mirodenii.
Asteptarea este mai grea, insa rezultatul este unul de exceptie!
Ingrediente
* 500 g telemea de oi
* 4 catei de usturoi
* foi de dafin
* amestec boabe de piper si coriandru
* crengute cimbru verde
* busuioc verde
* rozmarin verde
* ardei iute rosu
* ulei de masline
* sare de mare
Mod de preparare
Se taie branza de oi cuburi mici.
Se pun bucatile de telemea intr-un borcan alternand straturi de branza, foi de dafin (am folosit din dafinul meu ), piper,coriandru, usturoi, ardeiul iute taiat, cimbru, rozmarin si busuioc pana se umple borcanul.
Se toarna ulei cat sa acopere totul si se inchide ermetic borcanul.
Se lasa la frigider aproximativ doua saptamani pentru marinare.
Inainte de servire se lasa borcanul la temepratura camerei aproximativ o ora.
Este foarte buna si aromata!
Etichete:
Aperitive&Gustari
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment