April 29, 2015

Pizza cu ton, capere si anghinare

 

Nu cred ca exista persoana care sa refuze o portie  mica de pizza :) ...si cum am gasit anghinare la Lidl am zis sa incerc sa fac o pizza cu anghinare ton si capere, care a iesit nemaipomenit de buna ! !

Ingrediente

Pentru aluat
* 250  g faina
* 10 g drojdie
* un varf cutit sare
* 1  lingura ulei de masline
* 100 ml apa calduta

Pentru pizza
* 250 g ton 
* 1 anghinare
* 100 g cascaval afumat
* 150 g rosii cherry 
* 50 g porumb boabe
* 1 lingura capere
* 1 ceapa rosie
* 1 zucchini
* sos de rosii

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat potrivit de moale.
Aluatul trebuie sa se desprinda de pe vas si sa fie elastic.
Se intinde aluatul pe masa de lucru cu degetele de la mijloc spre margine, apoi se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Se lasa in tava cateva minute sa creasca, intre timp se pregatesc legumele.
Legumele se spala si se taie felii subtiri.
Anghinarea se curata si se lasa in apa cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Peste aluatul crescut se intinde sosul de rosii, putin cascaval, se aseaza legumele, tonul, se presoara cascavalul deasupra.
 
 
Se da tava la cuptorul preincalit la 200 grade si se coace timp de 15 minute.




No comments:

Post a Comment