Daca tot este sezonul dovleceilor, va las cateva chiftelute cu dovlecei, rosii uscate si quinoa neagra .
Deobicei prefer sa fac chiftelele in cuptor decat sa le prajesc in foarte mult ulei, sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
Ingrediente
* 1 kg dovlecei
* 200 g rosii uscate
* 50 g quinoa neagra
* 3 oua
* 2 linguri gris
* cimbru
* busuioc
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Dovleceii spalati si curatati se dau prin razatoare, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol se adauga dovleceii storsi de apa, rosiile uscate tocate marunt, quinoa, ouale, grisul, cimbrul, busuiocul, sarea si piperul si se amesteca bine.
Din amestecul obtinut se formeaza chiftele care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 185 grade timp de 30- 35 minute, intorcandu-le pe partea cealalta la jumatatea timpului de coacere.
Chiftelele cu dovlecei, rosii uscate si quinoua neagra se pot servi calde sau reci.
S-aveti pofta !
No comments:
Post a Comment