July 29, 2015
Pasta de rosii cherry galbene
S-au copt in sfarsit si rosiile mele cherry galbene si cum imi place foarte mult gustul lor, m-am pus la treaba si pe langa sucul de rosii din rosiile noastre romanesti am facut si o pasta de rosii din cherry galbene pe care eu o folosesc deobicei la sosuri, dar nu numai.
Am facut deja si cateva chiftelute de pui in sos de cherry galbene, reteta pe care urmeaza sa apara in urmatoarele zile .
Ingrediente
* 3 kg rosii cherry galbene
* frunze de telina
* patrunjel
* busuioc
* sare de mare
Mod de preparare
Se aleg rosiile cherry galbene bine coapte, se spala si se taie in doua.
Se dau prin separatorul de rosii de doua ori, astfel incat sa se obtina cat mai multa pulpa de rosii.
Sucul obtinut se transfera intr-o oala incapatoare, apoi se pune la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn pana cand se obtine o pasta mai groasa.
Se adauga frunzele de telina, busuioc si patrunjel tocate foarte marunt si se continua fierberea.
Intre timp se pregatesc borcanele, se spala, se sterg bine si se sterilizeaza in cuptor la 160 grade timp de 30 minute.
Se adauga pasta de rosii cherry galbene in borcane, se infileteaza bine capacele si se pun din nou la sterlizat in cuptor timp de 25- 30 minute, lasandu-le apoi sa se raceasca in cuptor.
Pasta de rosii cherry galbene se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.
Etichete:
conserve
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment