August 5, 2015

Bibilica la cuptor cu piure de telina





 De obicei eu nu cumpar carne din magazine, sunt foarte norocoasa ca au ai mei acasa de toate si impart si cu mine.
Si cum am primit de la mama bibilici,vreo trei la numar, una dintre ele am facut-o la cuptor iar pentru garnitura am facut un piure de telina.
Recunosc ca e prima data cand gatesc bibilica,si chiar mi-a placut la gust,carnea fiind foarte  frageda si gustoasa.

Ingrediente

Pentru bibilica la cuptor

* 500 g carne de bibilica
* 1 fir usturoi verde
* 1 foaie de dafin
* 1 pahar de vin alb
* cimbru verde
* ulei de floarea soarelui
* sare de mare
* piper mozaic

Pentru piure de telina 

* 1 telina medie
* 1 cartof alb
* 30 g unt
* sare de mare
* piper

Pentru servire 

* ghebe murate
* castraveti  murati
* rosii cherry murate


Mod de preparare

Preparare bibilica la cuptor

Carnea de bibilica spalata se condimenteaza cu sare, piper si se rumeneste pe ambele parti  in putin ulei incins .
Se transfera intr-o tava termorezistenta, se adauga foaia de dafin, usrturoiul verde tocat marunt, vinul alb, cimbru verde cateva boabe de piper mozaic,o cana de apa si se da la cuptorul preincalit la 180 grade timp de o ora.

Preparare piure de telina

Se curata telina si cartoful, se spala, se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu putina sare.

Dupa ce au fiert legumele se scurge apa, se adauga untul si se paseaza fin cu ajutorul unui blender.
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Bibilica se serveste calda  alaturi piureul de telina, ghebe, castraveti si rosii cherry murate.
S-aveti pofta !




No comments:

Post a Comment