August 3, 2015

Tort de inghetata cu ciocolata si unt de arahide



Ce face omul cand sta trei zile singur acasa...raspuns.... prajitureste.
Cam asta am facut eu in ultimele zile, pe langa o pavlova, un tort cu bavareza de vanilie si jeleu de hibiscus, o prajitura cu cirese confiate, am facut si un tort de inghetata cu ciocolata si unt de arahide.
Ratacisem un borcanel de unt de arahide prin frigider care musai trebuia consumat si cum e foarte cald am zis ca e potrivit  pentru o inghetata .

Ingrediente

Pentru blat

* 1 cana de arahide
* 1 cana de curmale
* 2 linguri de cacao 
* 1 lingurita sirop de agave  

Pentru inghetata

* 3 galbenusuri
* 200 g ciocolata
* 200 ml frisca lichida
* 200 g unt de arahide
* 200 g arahide
* 150 g zahar 


Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie se proceseaza toate ingredientele .
Intr-o tava se intinde un strat uniform din amestecul de mai sus, se da tava la rece, iar intre timp se pregateste inghetata.
Galbenusurile se amesteca cu 70 g de zahar si se pun pe baie de aburi amestecand mereu pana cand se topeste zaharul,apoi se lasa sa se raceasca.
In frisca lichida incalzita se adauga ciocolata si se amesteca usor pana se topeste intreaga cantitate de ciocolata.
Se adauga amestecul de oua si untul de arahide omogenizand bine compozitia.
Arahidele se toaca marunt si se caramelizeaza.



Se toarna compozitia intr-o tava cu marginile detasabile, deasupra se orneaza cu arahide caramelizate si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.




Si-o feliuta :) !



No comments:

Post a Comment