September 1, 2015

Galette cu hribi si rosii





Galette este o tarta rustica, fie ca e dulce ori sarata, e alcatuita dintr-un aluat crocant si diverse umpluturi.
Si cum nu e nici o noutate ca mie imi plac enorm de mult ciupercile, hribii in special, m-am gandit sa fac o galette cu hribi si rosii.
Pentru un plus de savoare am adaugat peste hribi cativa catei de usturoi si condimente proaspete din gradina, si astfel a iesit o tarta nemaipomenit de gustoasa.

Ingrediente

Pentru aluat

* 150 g faina 
* 150 g faina de orz
* 1 lingura tarate de grau 
* 150g unt
* 1 ou
* 1praf de sare
* 1 lingura apa

Pentru umplutura

* 250 g hribi proaspeti
* 2 rosii
* 4 catei usturoi
* sare de mare
* cimbru verde
* ulei de masline


Mod de preparare

Preparare aluat

Se amesteca faina cu sarea, taratele de grau, apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga oul, apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. 
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie rotunda pe care o asezam peste  tava tapetata cu hartie de copt.
Hribii spalati se taie felii si se calesc in ulei de masline, apoi se lasa sa se raceasca.
Rosiile se spala si se taie felii.
Punem in mijlocul aluatului hribii, feliile de rosii, usturoiul taiat marunt, sarea de mare si cimbru verde.
Impaturim aluatul ramas de pe margini.



Ungem cu putina apa marginile de aluat si dam tava la cuptor pentru 30 - 35 minute.







Pofta buna!

1 comment:

  1. O gustare delicioasa, usor de preparat. Abia astept sa o incerc!

    ReplyDelete