Ingrediente
* 1 kg de merisoare
* 1 pahar apa
* 500 g zahar
Mod de preparare
Se spala merisoarele in mai multe ape, apoi se aleg fructele, aruncandu-le pe cele stricate.
Se pune apa cu zaharul intr-o cratita si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un sirop mai gros.
Se adauga merisoarele si se lasa sa fiarba cam 30 -40 minute, la foc mic amestecand din cand in cand.
Se pune gemul de merisoare in borcane ermetice.
Se pun borcanele intr-o tava, pe care am asezat un prosop si putina apa si se dau la cuptor pentru 30-35minute.
Se lasa acolo sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara.
imi plac tare mult merisoarele, la noi se gasesc foarte rar!
ReplyDeleteSi mie imi plac foarte mult, pacat ca la noi se gasesc cam greu, eu am profitat de ocazie si mi-am facut o provizie mai generoasa. :)
Delete