September 14, 2015

Ghiveci de legume




Una din multele mancaruri pe care le gatesc destul de des cu legumele din gradina este si acest ghiveci de legume.
Este o reteta foarte simpla, care se face foarte repede si care este deosebit de gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente

* 3 cartofi albi
* 3 cartofi movi
* 3 morcovi
* 3 vinete (dintre care una alba si una galbena )
* 2 ardei kapia
* 2 dovlecei
* 1 gogosar
* 1 ceapa
* rosii cherry galbene
* patrunjel
* cimbru verde
* busuioc mov si verde
* sare de mare
* piper

Mod de preparare

Pentru acest ghiveci am folosit legume pe care le-am cules de la mine din gradina.



Legumele se curata, se spala si se taie potrivit.
Intr-o cractita incinsa se adauga ceapa tocata, morcovul taiat  si apoi restul legumelor.
Se lasa in jur de 5 minute, apoi se acopera cu apa, se adauga busuioc, cimbru, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.



Spre final se adauga patrunjelul tocat si se mai lasa cateva minute.
Ghiveciul de legume se serveste cald.
S-aveti pofta !








No comments:

Post a Comment