E deja septembrie si cum este inca foarte cald afara ma gandesc ca o inghetata este mereu binevenita.
Si cum au aparut smochinele, care sunt si preferatele mele, va las spre degustare o inghetata de smochine.
Ingrediente
* 500 g smochine
* 2 galbenusuri
* 200 ml frisca lichida
* 100 g mascarpone
* 120 g zahar
* zeama de lamaie
Mod de preparare
Pentru inceput se spala smochinele si se lasa la scurs.
Din experienta am ales sa fac inghetata de smochine cu jumatate din cantitate curde si jumatate facute dulceata, pentru a obtine o culoare cat mai aproape de cea a smochinelor (am facut si cu smochine crude si nu am obtinut acelasi rezultat).
Sa revenim la reteta :) ....
Galbenusurile se amesteca cu 50 g de zahar si se pun pe baie de aburi amestecand mereu pana cand acestea se deschid la culoare, apoi se lasa cateva minute sa se tempereze.
Din 100 ml apa si 70 g zahar se fierbe un sirop in care se adauga jumatate din cantitatea de smochine, 1 lingura zeama de lamaie si se mai lasa pe foc in jur de 10 minute.
Dupa ce au fiert se lasa smochinele sa se raceasca.
In robot se adauga frisca lichida, mascarpone, smochinele crude taiate in doua si se paseaza.
Peste frisca se adauga crema de galbenusuri, smochinele fierte si se continua pasarea obtinand o crema fina.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava rece si se da in congelator pentru cel putin 4 ore.
No comments:
Post a Comment