September 3, 2015
Sirop de porumbe
Porumbele sunt fructele unui arbust care creste pe marginea drumurilor de munte.
Cand sunt coapte, fructele de porumbe au culoare neagra-violacee.
Porumbele pot fi mancate ca atare sau pot fi transformate in suc, sirop (siropul de porumbe este foarte bogat in vitamina C), ceai sau pot fi combinate cu miere de albine.
Eu am ales sa fac din ele sirop de porumbe care este exceptional si poate fi combinat cu apa minerala, gheata sau sifon fiind o bautura energizanta, naturala si sanatoasa.
Ingrediente
* 1 kg de porumbe
* 1 l apa
* 500 kg zahar
Mod de preparare
Porumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape.
Se pun la fiert cu apa rece care sa treaca peste ele cam cu 6-8 cm.
Se fierb in jur de 30- 40 minute.
Se ia oala de pe foc si se lasa 48 de ore la rece.
Se strecoara pasand fructele printr-o sita deasa si se cantareste siropul rezultat, se adauga pentru fiecare litru de suc 500 g de zahar (eu am ales sa folosesc mai putin zahar, teoretic se pune la 1kg sirop-1kg de zahar).
Se pune din nou siropul la fiert aproximativ 30 minute.
Se pune fierbinte in sticle sterilizare in prealabil,se acopera si se sterilizeaza in ziua intai 30 minute, a doua zi 15 minute.
Se depoziteaza la rece.
Se serveste cu apa mineara, gheata sau sifon.
Pofta buna!
Etichete:
siropuri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment