October 26, 2015

Salata de mei cu legume coapte


De curand mi-am cumparat mei, pe care recunosc ca nu l-am incercat pana acum si am facut pentru prima data aceasta salata cu legume coapte.
Meiul se poate folosi in salate, supe, pilafuri sau deserturi.
Meiul nu contine gluten si de aceea este o alternativa foarte buna la grau sau la alte cereale pentru persoanele care sunt sensibile la gluten, pentru copii cu fond alergic sau pentre bebelusi.
Este bogat in vitamine, calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan, riboflavine, lecitina si altele.

Ingrediente

* 100 g mei 
* 1 dovleac placintar
* 1 sfecla rosie
* 2 ardei 
* 2 gogosari
* 2 ardei verzi
* 2 cepe 
* cimbru verde
* sare de mare grunjoasa
* ulei de masline



Mod de preparare 

Legumele se spala, se curata si se taie bucati potrivite.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun cateva fire de cimbru, sare grunjoasa de mare, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 - 25 minute.


Intre timp meiul se spala apoi se fierbe intr-o cantitate de apa de cel putin patru ori mai mare  timp de 15-20 minute sau pana se patrunde. 


Intr-un vas se amesteca meiul fiert cu legumele coapte, apoi se adauga uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
S-aveti pofta ! 




No comments:

Post a Comment