December 5, 2015
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie
Imi plac foarte mult icrele, dar cel mai mult cele facute in casa decat cele cumparate.
Va prezint de aceasta data cateva cosulete umplute cu salata de icre si rodie.
Ingrediente
* 400 g aluat de foietaj
* 50 gr icre de peste
* 50 g gris fiert cu lapte
* 5 linguri lapte
* 2 linguri suc de lamaie
* 3 linguri apa minerala
* 1 ceapa mica
* 300 ml ulei
* seminte de rodie
* negrilica
* marar
Mod de preparare
Preparare cosulete
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de doua dimensiuni diferite, unul mai mic si unul mai mare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune primul cerculet de marime mai mare, deasupa cel mai mic, se unge cu putin lapte amestecat cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul preincalzit la 190 grade timo de 25 minute.
Preparare salata de icre
Icrele se pun intr-un vas pe abur si se tin cateva minute pana le simtiti fierbinti,
amestecand in ele in acest timp.
Icrele calde se sparg mai usor.
Se pun icrele peste grisul fiert cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn se freaca bine totul astfel incat sa se sparga din icre.
Apoi incepem sa adaugam incet ulei, in fir subtire si amestecand continuu.
Stropim cu 1 lingura apa minerala si continuam sa turnam ulei pana cand obtinem o pasta consistenta.
La final condimentam cu sare, piper, adaugam ceapa tocata cat mai fin si adaugam sucul de lamaie.
Se umple fiecare cosulet cu salata de icre si se decoreaza cu seminte de rodie, negrilica si marar.
Etichete:
Aperitive&Gustari
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment