May 30, 2016

Quiche cu sparanghel si ricotta



Quiche-ul este un fel de tarta sarata  specifica bucatariei franceze.
Este usor de facut si se pot combina mai multe ingrediente, dupa bunul plac al fiecaruia.
Pentru ca aveam prin frigider o cutie de ricotta si niste sparanghel eu am ales sa fac quiche cu sparanghel si ricotta

Ingrediente 

* 160 g faina alba
* 50 g faina integrala 
* 1 lingurita de sare
* 110 gr unt rece
* 2 oua
* 3 linguri de apa rece 
* 250 g ricotta
* 100 g smantana
* 4 oua
* sare de mare
* piper


Mod de preparare 

Intr-un robot de bucatarie se pune faina, sarea si untul si se mixeaza, apoi se adauga ouale si apa continuand mixarea .
La final se adauga faina se continua mixarea pana cand se obtine un aluat usor elastic. 
Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider timp de 30 minute.
Pe blatul de bucatarie bine infainat se intinde o foaie rotunda care mai apoi se transfera intr-o tava (eu am pus foaia de aluat intr-o tava cu inel detasabil).
Tava se introduce in congelator pentru 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute, tava se scoate, iar peste aluat se aseaza o bucata de hartie de copt, peste care se pun vreo cateva boabe de fasole uscata, care sa preseze aluatul si sa nu ii permita sa creasca.
Se coace timp de 20 de minute, dupa care se scoate tava, se inlatura hartia de copt si fasolea, dupa care se mai coace inca 10-15 minute, pana cand se rumeneste usor. 
Intre timp se curata sparanghelul si se taie bucati potrivite.



Se bat ouale cu putina sare, se adauga ricotta, smantana si se amesteca foarte bine.
Se adauga putin din aceasta compozitie peste tarta, se adauga sparanghelul,din nou alt strat de ricotta,iar deasupra sparanghelul. 
Se da tarta din nou la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace timp de 35-40 minute.



Cand se raceste putin se portioneaza si se serveste !



S-aveti pofta ! 

No comments:

Post a Comment