Profitand de fructele de sezon am pregatit acest tort cu crema de cirese negre si merisoare .
Daca va plac dulciurile sanatoase si gustoase va recomand cu mare drag sa inlocuiti zaharul cu indulcitorul pe baza de stevia de la Green Sugar.
Indulcitorul Green Sugar se utilizeaza la fel ca si zaharul la prepararea prajiturilor, torturilor, checurilor, compoturilor, dulceturilor, sau pentru indulcirea ceaiului sau a cafelei.
Particip cu aceast tort la competitia Green Sugar Blogger 2016!
Ingrediente
Pentru acest tort folosim doua blaturi de dimensiuni diferite, un blat va fi cu granola si al doilea blat va fi cu lamaie si chia.
Mod de preparare
Preparare blat cu granola si cacao
Pentru primul blat | Pentru al doilea blat | |
---|---|---|
* 4 oua | * 3 oua | |
* 40 g granola | * 20 g chia | |
* 60 g faina | * 30 g faina de migdale | |
* 20 g cacao alcalinizata | * 20 g faina alba | |
* 30 g indulcitor Green Sugar | * 25 g indulcitor Green Sugar | |
* 2 g scortisoara | * 1 lamaie | |
* 1 praf de sare | * 1 praf de sare | |
Pentru crema de cirese negre | Pentru crema de merisoare | Pentru decor |
* 200 g cirese negre | * 200 g merisoare proaspete | * 70 g unt de cacao bio |
* 200 ml smantana pentru frisca | * 200 ml smantana pentru frisca | * 70 g cacao alcalinizata |
* 20 g indulcitor Green Sugar | * 20 g indulcitor Green Sugar | * 40 g indulcitor Green Sugar |
* 2 lingurite agar-agar | * 2 lingurite agar-agar | * 40 g smantana pentru frisca |
* cirese negre | ||
* merisoare |
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat indulcitorul Green Sugar.
Se adauga pe rand si galbenusurile continuand mixarea.
Faina se amesteca cu cacao, scortisoara si se cern toate de doua ori,apoi se adauga peste amestecul de mai sus amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
La final se adauga granola( eu am folosit granola cu nuci braziliene, maqui si anason) omogenizand bine compozitia.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca, apoi se taie de dimensiunea tavii in care va fi montat tortul.
Preparare blat cu lamaie si chia
Se pregatesc ingredientele :
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, zeama de la o lamaie,apoi se adauga treptat indulcitorul Green Sugar.
Se adauga galbenusurile continuand mixarea.
Faina de migdale se amesteca cu faina alba si se cerne apoi se adauga in amestecul de mai sus amestecand cu ajutorul unei spatule.
La final se adauga coaja de lamaie si semintele de chia.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Blatul copt :
Preparare crema de cirese negre
Ciresele negre se spala si indeparteaza samburii.
Intr-o cratita se adauga ciresele, indulcitorul Green Sugar si se pun sa fiarba la foc mic timp de 3-5 minute.
Se retrage de pe foc, si folosindu-ne de un blender manual pasam ciresele, obtinand o pasta omogena in care adaugam agar- agarul si mai lasam sa fiarba la foc mic timp de doua minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se mixeaza nu foarte tare.
Se ia cate putin din pasta de cirese negre si se incorporeaza in smantana, amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Crema de cirese negre se pastreaza la frigider.
Preparare crema de merisoare
Merisoarele se spala,
apoi se pun intr-o cratita cu indulcitorul Green Sugar si se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute.
Cu ajutorul unui blender se paseaza merisoarele, apoi se adauga agar agarul si se transfera iar pe foc timp de 2 minute.
Pasta de merisoare se lasa sa se raceasca.
Smantana se mixeaza , apoi se amesteca cu pasta de merisoare.
Crema de merisoare se pastreaza la frigider pana incepem sa asamblam tortul.
Asamblare si decorare tort
Pentru asamblarea acetui tort am folosit o tava de silicon.
Incepem asamblarea turnand in tava de silicon un strat de crema de merisoare, apoi adaugam blatul de lamaie si chia.
Peste acest blat se adauga crema de cirese negre, iar la sfarsit punem blatul de granola si cacao.
Se infoliaza forma si se da la frigider pentru cel putin 4 ore, sau se lasa peste noapte (asa am lasat eu).
A doua zi se scoate forma cu grija.
Pentru decorare se topeste pe baie de aburi untul de cacao amestecat cu indulcitorul Green Sugar, cacao alcalinizata (eu am folosit cacao alcalinizata cu 20 -22% grasime) si smantana pentru frisca.
Se orneaza tortul cu aceasta crema si se decoreaza cu merisoare si cirese negre.
Pentru partea laterala am mixat cateva merisoare cu putina nuca de cocos.
Se portioneaza si se serveste cu drag!
S-aveti pofta !
Foarte frumos.Mult succes.
ReplyDeleteMultumesc ! :)
Delete