September 29, 2016

Mini tarte cu crema de vanilie si coacaze


Imi plac foarte mult tartele, fie ele dulci sau sarate .
De aceasta data am facut cateva  tarte dulci cu crema de vanilie si coacaze , fructele proaspte le-am luat din gradina mea .

Ingrediente

Pentru aluat 
* 250 g faina
* 120 g unt rece
* 50 ml apa foarte rece
* 50 g zahar pudra
* 1 galbenus de ou
* un praf de sare

Pentru crema de vanilie 
* 500 ml lapte
* 5 galbenusuri
* 100 g zahar
* 40 g unt
* 40 g amidon
* 1 pastaie de vanilie

Pentru ornare
* coacaze rosii si negre
* frunze de menta



Mod de preparare

Preparare tarte

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, apa rece,sarea, iar la sfarsit faina cernuta,si se amesteca pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste.
Se inveleste  aluatul obtinut intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 25- 30 minute.
Se scoate aluatul de la rece, se decupeaza si se pune in fiecare mini tarta taindu-se excesul de aluat de pe margini.
Se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in timpul coacerii si se dau in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20- 25 minute.

Preparare crema de vanilie 

Intr-o cratita se pune laptele, zaharul, miezul de la pastaia de vanilie si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intr-un alt vas se amesteca galbenusurile cu amidonul.
Peste amestecul de galbenusuri se adauga putin lapte caldut si se amesteca foarte bine.
Se toarna restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu si se tranfera totul pentru cateva minute sa fiarba la foc mic.
Dupa ce a fiert, se retrage vasul de pe foc, se  acopera cu o folie  si se lasa sa se raceasca.
Fiecare mini tarta se umple cu crema de vanilie, se orneaza cu  coacaze rosi , negre,si  se pudreaza cu zahar vanilat.






1 comment:

  1. Ce frumoase sunt! Te admir pentru cata rabdare ai sa faci asa frumuseti. :)

    ReplyDelete