De curand am reusit si am fotografiat toate conservele, dulceturile si muraturile pe care le-am facut anul acesta.
Pentru inceput vreau sa va prezint preferata mea, pelteaua de struguri.
Se poate face din struguri negri, dar si din struguri albi, eu am ales sa fac prima varianta .
Ingrediente
* 1 kg struguri negri
* 900 g zahar
* 1 lamaie
Mod de preparare
Se desfac bobitele de struguri de pe ciorchine si se spala bine.
Bobitele de struguri se pun intr-o oala impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se lasa la foc mic pana cand se topeste zaharul.
Intre timp se pregateste un bol si o sita, apoi se transfera strugurii si se paseaza foarte bine, in sita ramanand doar coja si semintele de la struguri.
Siropul obtinut se pune din nou la fiert adaugand cantitatea de zahar ramasa si zeama de lamaie.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Pelteaua de struguri se tranfera in borcane sterilizate, se inchid borcanele etans si se acopera cu o patura si se lasa acolo pana a doua zi.
A doua zi se pot transfera in camara !
No comments:
Post a Comment