Imi plac enorm de mult smochinele, iar pe langa dulceata de smochine pe care am facut-o si anul acesta am facut si o prajitura cu smochine.
Pentru aceasta prajitura am folosit si cateva smochine proaspat culese din copacul din curtea mea.
Ingrediente
Pentru blat
* 60 g albus
* 50 g migdale macinate
* 40 g zahar
* 20 g faina
* 3 ml zeama de lamaie
* 1 praf de sare
Pentru crema de smochine
* 300 g smochine
* 120 g zahar
* 100 g mascarpone
* 50 ml smantana pentru frisca
* 1/2 lingurita agar agar
Mod de preparare
Preparare blat
Intr-un bol se amesteca migdalele cu faina si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza albusul de ou cu un praf de sare, zahar si zeama de lamaie pana se obtine o bezea.
Se amesteca cele doua cu o spatula,iar compozitia obtinuta se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 grade timp de 13 minute.
Preparare crema de smochine
Smochinele proaspat culese, se spala si se cresteaza deasupra.
Intr-o cratita se pune zaharul, se adauga smochinele, putina apa si se lasa la foc mic timp de 10 minute.
Se strecoara zeama obtinuta se adauga agar agar si se obtine un jeleu, care se va adauga la sfarsit peste crema de smochine.
Revenind la crema, mascarpone se mixeaza cu smantana pentru frisca si apoi se adauga smochinele pasate.
Se amesteca cu ajutorul unei spatule si se lasa cateva minute la rece.
Asamblare si decorare prajitura
Din blatul de tort copt si racit se decupeaza forma pe care o vom ultiliza.
Pe marginea fomei se vor adauga felii de smochine.
In mijloc se adauga crema de smochine, apoi se pune un strat subtire de jeleu.
Se da la rece pentru cel putin o ora apoi se portioneaza si se serveste cu drag!
waww ce minunatie ai aici, pe gustul meu!
ReplyDelete