October 27, 2016
Tarta de cartofi cu spanac
Daca sunteti iubitori de spanac va recomand cu mare drag aceasta tarta.
Am inlocuit de aceasta data aluatul clasic de tarta cu un duet de cartofi albi si violet, aromatizati cu cimbru si astfel am obtinut o tarta sanatoasa si foarte gustoasa.
Ingrediente
Pentru tarta
* 300 g cartofi albi
* 300 g cartofi violet
* ulei de masline
* cimbru verde
* sare de mare
* piper
Pentru umplutura
* 300 g spanac
* 3 oua
* 100 g branza sarata
* 3 catei de usturoi
* ulei de masline
* sare de mare
* piper
* 5 oua de prepelita
Mod de preparare
Preparare tarta
Cartofii curatati si spalati se taie felii, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stopesc cu ulei de masline,sare de mare, piper, cimbru si se dau in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute.
Preparare umplutura de spanac
Spanacul se spala si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul zdrobit si spanacul, se lasa 2 minute si apoi se scoate sa se raceasca.
Se amesteca spanacul cu branza sarata, ouale, se condimenteaza cu sare si piper .
Preparare tarta
Se ung marginile unei tavi cu putin unt si se pun alternativ feliile de cartofi albi si violet.
Se adauga compozitia de spanac si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Se scoate tava, se adauga deasupra ouale de prepelita si se mai da in cuptor inca 5 minute.
Se portioneaza si se serveste cu drag!
Etichete:
tartesarate
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment