November 17, 2016
Supa crema picanta de morcovi si creveti
Sunt o mare iubitoare de supe si ciorbe, in special a supelor crema, iar daca sunt usor picante sunt excelente pentru mine.
Si cum in sezonul rece nu lipseste niciodata supa din meniul meu, am o lista lunga de supe si ciorbe pe care le voi posta ulterior.
Pentru inceput va las aceasta supa crema picanta de morcovi si creveti.
Ingrediente
* 500 g morcovi
* 50 ml smantana lichida pentru gatit
* 10 ml ulei de masline extravirgin
* fulgi de ardei iuti
* 1 ceapa mica
* 1 cartof alb
* 50 g unt
* 10 creveti
* cimbru proaspat
* sare de mare
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Intr-o cratita se topeste untul impreuna cu uleiul de masline, se adauga ceapa si se lasa cateva minute pana se inmoaie.
Se adauga cartoful si morcovii, se calesc cateva minute, apoi se pun fulgii de ardei, sarea de mare, cimbrul, apa cat sa ii acopere si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp se curata crevetii, se spala si se lasa la scurs pe un servet.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga un catel de usturoi zdrobit, putin ghimbir si se rumenesc crevetii 2-3 minute pe ambele parti.
Legumele fierte se paseaza cu ajutorul unui blender manual,apoi se adauga smantana lichida si se mai da pe foc inca 2-3 minute.
La final se adauga crevetii, apoi se poate servi.
Pofta buna!
Etichete:
supe&ciorbe
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Trebuie să o incerc și eu!!
ReplyDeleteSi mie imi plac supele crema. Si da, daca sunt un pic picante, au si mai multa savoare. Eu am emotii cand folosesc fulgi de ardei iute - mereu ma tem sa nu fie prea iute. :-)
ReplyDelete