De multa vreme imi era pofta de niste poale-n brau, si cum aveam prin frigider branza de vaci si restul ingredientelor m-am si pus pe treaba.
Ingrediente
Pentru aluat
* 600 g faina
* 2 galbenusuri
* 100 g unt
* 300 ml lapte
* 50 g zahar
* 25 g drojdie
* coaja de lamaie rasa
* un praf de sare
Pentru umplutura
* 600 g branza de vaci
* 2 oua
* 100 g zahar
* 1 plic zahar vanilat
* coaja de lamaie rasa
* 50 g gris
Mod de preparare
Preparare aluat
Intr-un bol se amesteca zaharul cu drojdia si cu laptele caldut.
Se adauga treptat galbenusurile,untul la temperatura camerei,coaja de lamaie rasa
si se amesteca usor.
Se toarna acest amestec peste jumatate din cantitatea de faina cernuta si se incepe framantarea.
Se adauga apoi sarea si restul de faina si se framanta aluatul.
Se acopera vasul si se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut.
Preparare umplutura de branza
Intr-un bol se adauga branza de vaci, ouale, zaharul,coaja de lamaie si se amestesca usor,
La final se pune grisul omogenizand bine compozitia.
Pe masa de lucru se presoara putina faina, se intinde o foaie de aluat si se taie patratele.
Pe mijloc se pune branza si se impacheteaza.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut, si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 - 25 minute,pana se rumenesc usor.
Se pudreaza cu zahar si se servesc!
No comments:
Post a Comment