January 26, 2019

Hummus



Ador hummusul si de fiecare data incerc sa il fac eu acasa, sa il servesc atunci cand este proaspat preparat alaturi de paine de casa prajita.
Hummusul este o reteta ce apartine  bucatariei orientului mijlociu si se face foarte usor,cu doar cateva ingrediente. 
Asadar, avem nevoie de : 
* 400 g naut 
* 3 linguri tahini
* 2 linguri zeama de lamaie 
* 2-3 linguri ulei de masline
* 2 catei de usturoi
* 1 varf de cutit pudra de chimion
* patrunjel
* sare, piper


Mod de preparare 
Scurgeti de apa de la naut, pastrand lichidul deoparte.



In vasul unui robot se adauga nautul, putina apa de la naut, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de masline si se mixeaza foarte bine, pana cand se obtine o pasta cremoasa.
La final se adauga chimenul macinat,sare si piper dupa gust.
Pentru servire hummusul se transfera intr-o farfurie, se stropeste cu ulei de masline, putina paprika iute, patrunjel, obtional si cativa muguri de pin.
Se poate servi alaturi de paine prajita sau lipii.







Pofta buna !

No comments:

Post a Comment