December 11, 2019

Alivanca moldoveneasca


 Alivanca este o reteta foarte veche,specifica zonei Moldovei,cu ingrediente simple,un mod de preparare usor,si cu un rezultat extraordinar!

Pentru ca pe 14 noiembrie a fost  Ziua Internationala a Diabetului, am ales sa fac aceasta reteta cu indulcitorul Edulcorem Stevia, special pentru persoanele care pot renunta la zahar, dar nu si la gustul dulce.

Edulcorem STEVIA este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor indulcitori.

Edulcorem Stevia vine pe piata in doua variante:
1:1 - putere de indulcire similara zaharului;
1:2 - putere dubla de indulcire fata de zahar.

Orice varianta alegi, Edulcorem Stevia poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-pret, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil! 


 Produsele se gasesc aici:http://www.nosugarshop.ro/edulcorem

@Edulcorem - nostalgie fără zahăr ,#ziuadiabetului #nosugar, #nostalgiefarazahar 

Ingrediente :

* 500 ml lapte 
* 500 g branza de vaci 
* 200 g iaurt 
* 80 g unt de cacao
* 150 g malai 
* 30 g faina 
 5 oua
* 1 pastaie de vanilie
* 100 g coacaze rosii 

Pentru decor:

* 70 g smantana lichida 
*  zeama de lamaie 
* 150 g coacaze rosii 
* 70 g stevia Edulcorem 


Mod de preparare  

Se pune laptele la fiert impreuna cu 60 g unt de cacao,un praf de sare si  pastaia de vanilie.
Se amesteca intr-un bol malaiul si faina,apoi se adauga in lapte cand aceasta incepe sa fiarba, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Se retrage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un alt bol se mixeaza branza cu iaurtul si galbenusurile cu indulcitorul natural pe baza de stevia Edulcorem,apoi se amesteca cu malaiul fiert si racit.
Separat se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga coacazele rosii si  untul de cacao ramas.
Se da tava  la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.
Intre timp se mixeaza smantana cu indulcitorul natural de stevia Edulcorem si putina zeama de lamaie.
Intr-o cratita  se pun coacazele rosii impreuna cu indulcitorul natural pe baza de stevia Edulcorem, putina apa si se fierbe cateva minute pana cand se formeaza un sos mai gros.
Alivanca se serveste decorata cu smantana si sosul  de coacaze.
Pofta buna!











No comments:

Post a Comment