May 8, 2011

Aripioare de pui cu ananas

Ingrediente         Sos dulce acrisor
* aripi de pui        * 1 compot ananas
* 3 linguri sos de soia        * 2 linguri oțet balsamic
* 2 linguri amidon        * 1 lingură de zahăr
* 1 lingură făină        * sos Worcester
* 2 gălbenușuri        * bulion de roșii
* 50 ml ulei de măsline
* apă
* ghimbir ras
* condimente pentru pui
* verdețuri italiene


Mod de preparare
Într-un vas amestecăm apa, uleiul, sosul de soia, gălbenușurile de ou, amidonul, făină, condimentele, ghimbirul ras și facem o marinată.
Aripioarele spălate se pun în această marinată și se lasă la rece pentru o ora.
Într-o tavă punem aripioarele și sosul care a rămas și dăm la cuptor pentru 15 minute.
Între timp pregătim sosul dulce acrișor astfel: într-un bol amestecăm sucul din compotul de ananas cu oțetul balsamic, zahărul, sosul worcester și bulionul de roșii.
Sosul format îl punem peste aripioare, adăugăm și câteva felii de ananas (păstrăm câteva pentru decor) și dăm din nou tava la cuptor pentru 20- 30 minute.
Pe un platou așezăm aripioarele și le decoram cu rondele de ananas, pătrunjel verde și sosul dulce acrișor.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment