May 30, 2011

Biscuiti cu inghetata si bezea

Ingrediente
* 150 g făină
* 100 g margarină
* 70 g zahăr pudră
* 2 ouă
* fulgi de migdale
* 1 zahăr vanilat
* esență de migdale
* înghețată


Mod de preparare
Margarina se mixează cu zahărul pudră și vanilat, esența de migdale, apoi adăugăm gălbenușurile, fulgii de migdale mărunțiti, iar la sfârșit făina.
Aluatul obținut se dă la rece pentru o oră.
Pe masa de lucru tapetată cu făină, întindem aluatul și decupăm forme rotunde din el.
Punem biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 10 - 15 minute.
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi adăugăm puțin zahăr vanilat cu scorțișoară și esență de vanilie.
Pe biscuiții răciți se pune puțină înghețată și acoperim cu bezea (se lucrează foarte repede).
Dăm biscuiții la cuptorul încins la 200 grade pentru aproximativ 5 minute, până se colorează puțin bezeaua.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment