May 27, 2011

Ciorbă de fasole boabe

Ingrediente
* 250 g boabe fasole albă
* 3-4 oase afumate
* 2 roșii
* 2 ardei grasi
* 2 morcovi
* 2 păstârnaci
* 2 rădăcini pătrunjel
* 1 ceapă
* o legătură lobodă
* o legătură pătrunjel
* o legătură leuștean
* o ceașcă suc de roșii
* 500 ml borș acru
* tarhon
* sare, piper


Mod de preparare
Fasolele se pun la înmuiat într-un castron cu apă și se lasă câteva ore până se umflă, apoi le punem la fiert în apă cu sare.Scurgem apa de 2 sau 3 ori.
Într-o oală punem puțin ulei, adăugăm ceapa spălată și tocată mărunt apoi restul de legume spălate și tocate.
Separat dăm un clocot la oasele de afumatură si apoi le adăugăm în oală peste legume.
Adăugăm apă cât să se le acopere și lăsăm la fiert.
Când sunt aproape fierte legumele, se adaugă fasolea, lăsăm să dea un clocot, apoi adăugăm borșul acru de putină (după gustul fiecăruia), o linguriță de tarhon , sucul de roșii, sarea, piperul  și lăsăm să fiarbă.
Când ciorba de fasole este gata presurăm deasupra leușteanul tăiat mărunt.

Poftă bună!

2 comments:

  1. Felicitari pentru aceasta reteta si felicitari pentru castigarea concursului de pe culinare.tv

    ReplyDelete