May 26, 2011

Ciuperci umplute cu legume pe pat de cus cus

Ingrediente
* 500 g ciuperci
* 250 g cuș cuș
* 80 g cașcaval ras
* 3 roșii
* 2 ardei kapia
* 2 ardei galbeni
* 2 morcovi
* 1 ou
* 1 legatură ceapă verde
* 1 legatură pătrunjel
* verdețuri italiene
* sare, piper


Mod de preparare
Cuș cuș-ul se fierbe în apă cu sare aproximativ 8- 10 minute. Ciupercile se curăță, se spală și li se îndepărtează codița. Legumele se spală și se taie mărunt.
Într-o tigaie adăugăm puțin ulei de măsline, apoi punem legumele tăiate mărunt, codițele de la ciuperci mărunțite și le lăsăm să se călească.
Dupa ce s-au călit se lasă la racit, adăugăm în acest amestec 2 linguri de cuș cuș fiert (și răcit), oul bătut,
puțin cașcaval ras, verdețurile italiene, sarea, piperul și omogenizăm bine compoziția.
Umplem fiecare ciupercă cu această compoziție iar deasupra presurăm cașcavalul ras.
Așezăm ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru aproximativ 25- 30 minute.
Așezăm pe farfurie cuș cuș-ul fiert iar deasupra ciupercile umplute și decorăm cu pătrunjel verde și feliuțe mici de roșie.
Poftă bună!

1 comment: