May 20, 2011

Clătite umplute cu ciuperci


Ingrediente

Pentru clătite Pentru umplutură
* 250 g făină                    * 400 g ciuperci
* 200 ml lapte * 1 pulpă de pui
* 1 ou* 3 morcovi
* verdețuri italiene* 2 cepe albe mici
* 1 ceapă roșie
* 1 cească orez
* condimente pentru pui
* salvie
* verdețuri italiene
* ulei de măsline


Mod preparare clătite
Într-un bol punem făina, oul, verdețurile italiene, iar la sfârșit adăugăm laptele.
Amestecăm bine până când se obține o compoziție semi - lichidă.
Luăm câte un polonic de compoziție și o prăjim într-o tigaie de teflon.
Mod preparare umplutură
În wok punem un pic de ulei de măsline, apoi călim ceapa și morcovul.
Ciupercile se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se adaugă peste ceapă și morcov la călit.
Peste legume adăugăm verdețuri italiene și salvia.
Pulpa de pui o fierbem separat,apoi o tăiem bucățele mici și o adăugăm peste legume când acestea sunt călite.
Peste pui se adaugă condimentele de pui și se mai lasă câteva minute pe foc.
Orezul se spală și se fierbe în apă cu sare, se adaugă compoziției de ciuperci, apoi punem parmezanul ras.
Umplem fiecare clătită cu amestecul obținut, le punem într-o tavă, presurăm peste ele puțin parmezan și feliuțe mici de cașcaval, apoi le dăm la cuptor pentru câteva minute.
Când feliuțele de cascaval devin rumene, scoatem clătitele din cuptor.
Se pot servi reci sau calde.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment