Pentru coșulețe | Pentru pastă de linte |
---|---|
* 250 g făină | * 300 g linte |
* 10 g drojdie | * 2 morcovi |
* apă călduță | * 3 cepe |
* ulei de masline | * 3 căței usturoi |
* sare, zahar | * tarhon |
* mac | * chimen |
* coriandru | |
* boia de ardei dulce | |
* sare, piper |
Mod preparare
Din primele ingrediente obținem un aluat pe care îl lăsăm la cald pentru 30 minute.
Între timp pregătim formele pe care le ungem pe exterior cu puțin ulei şi presurăm cu făină, apoi scuturăm surplusul de făină de pe forme, şi acoperim fiecare formă cu aluat.
Dăm coşulețele la cuptor pentru 25- 30 minute.
Lintea se curăță şi se spală bine, se pune 2 ore la înmuiat în apă rece , apoi se fierbe pană se înmoaie.
Lintea răcită se pune în blender şi se amestecă cu ceapa, usturoiul, morcovul pe care le-am călit în puțin ulei de măsline,
apoi adăugăm boiaua de ardei, tarhonul, boabele de coriandru, semințele de chimen şi formăm o pastă.
Pasta obținută se pune cu ajutorul unui pos în coşulețe şi se decorează după preferință.
Poftă bună!
Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1
No comments:
Post a Comment