Ingrediente
* 600 g făină
* 250 ml lapte
* 200 g nuci măcinate
* 80 g fulgi de migdale
* 70 g zahăr pudră
* 50 g zahăr tos
* 25 g drojdie
* 3 ouă
* 1 zahăr vanilat
* esență de rom
* ulei
Mod de preparare
Din făină, drojdie, un ou, ulei, zahăr tos și laptele călduț, facem un aluat pe care îl lăsăm la cald pentru o oră.
Nucile și migdalele se amestecă cu două albușuri de ou, zahărul pudră și cu esența de rom.
Întindem pe masa de lucru foaia de aluat, din care decupăm un dreptunghi și apoi decupăm aluatul pe margine iar pe mijloc adăugăm compoziția de nuci și migdale,
apoi împletim mariginile, formând un 'crocodil'.
Așezăm crocodilul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou și dăm la cuptor pentru 35-40 minute.
După ce s-a copt îl ungem cu puțin ulei (apă), opțional putem presura puțin zahăr pudră.
Poftă bună!
Crocodilul acesta il voi lua de model! Arata f bine si sigur ii place copilului meu.
ReplyDeleteSper sa ii placa copilului!
ReplyDelete