May 29, 2011

Eclere

Ingrediente
Pentru coji     Pentru cremă      Pentru decor
* 270 ml apă      * 420 ml lapte      * 200 g ciocolată
* 125 g margarină      * 140 g margarină    * 100 ml frișcă
* 150 g făină      * 100 g căpșuni     * bomboane decorative
* 5 ouă      * 10 linguri de zahar
     * 3 oua
* 1 praf de sare      * 5 linguri de amidon
     * 2 linguri de făină
     * esență de vanilie


Mod de preparare

Preparare coji
Într-un vas punem la fiert apa, sarea și margarina.
Când începe să fiarbă se adaugă făina și amestecăm bine compoziția.
Lăsăm compoziția să se răcească și adăugăm pe rând cele 5 ouă
Punem din această compoziție cu ajutorul unui pos fâșii lungi de 6-7 cm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
și dăm la cuptor aproximativ 25- 30 minute.
Preparare cremă
În blender punem ouăle cu zahărul,
adăugăm amidonul și făina, apoi omogenizăm bine compoziția,
iar la sfârşit punem căpşunele spălate şi feliate.
Laptele se pune la încălzit. Peste amestecul de ouă se adaugă treptat laptele călduț.
Compoziția se pune într-un vas pe foc mic amestecând încontinuu până se îngroasă, apoi o lăsăm să se răcească.
Margarina se topește parțial apoi se mixează bine până obținem o compoziție pufoasă, adăugăm esența de vanilie și câte puțin din amestecul rece de mai sus.
Asamblare și decorare eclere
Cojile răcite se taie în două apoi le umplem cu cremă, pe margine cu frișcă, decorăm cu ciocolată topită și bomboane decorative.
Poftă bună!

Cuisinart CSB-76BC SmartStick 200-Watt Immersion Hand Blender, Brushed Chrome

2 comments: