* muschi de porc | * condimente pentru porc |
* 250 ml vin alb | * batoane de scortisoara |
* 50 ml ulei de masline | * salvie |
* 3 linguri sos de soia | * nucusoara |
* 3 linguri de zahar | * ghimbir |
* 3 pere | * cuisoare |
* 3 catei usturoi | * coaja de lamaie |
* sos Worcester | * piper alb |
* foi de dafin | * sare de mare |
* cimbru |
Mod de preparare
Muschiul de porc se feliaza.
Intr-un vas adaugam sosul de soia,sosul worcester, uleiul de masline, salvia, cimbrul, ghimbirul ras, foile de dafin si adaugam feliutele de muschi condimentate, masam carnea bine cu sosul obtinut, apoi lasam la rece pentru o ora.
Punem muschiul intr-o tava in care mai adaugam o ceasca de apa , apoi dam la cuptor pentru 35- 40 minute.
Intr-o oala mica, se da in fiert vinul cu zaharul, scortisoara, nucusoara, piper si coaja de lamaie.
Intre timp , se curata perele de coaja(nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul.
Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele culcate timp de 20 minute, dupa ce s-a scrurs jumatate din timp , se intorc perele pe partea cealalta.
Cand friptura este aproape gata, se scoate din cuptor si se adauga perele si siropul unde au fiert, se pudreaza perele cu putin zahar si se da tava din nou la cuptor pentru 10 minute.
Sosul ramas se poate amesteca cu putina smantana si se serveste alaturi de friptura si pere.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment