May 20, 2011

Friptura de porc in sos de susan

Ingrediente
* 500 g carne de porc
* 50 g susan
* 1 dovlecel
* 2 roșii
* 3 cătei de usturoi
* 1 lămâie
* 1 legătură pătrunjel
* ulei de măsline
* verdețuri a la provence
* condimente pentru friptură de porc
* sos de soia
* sare , piper


Mod de preparare
Carnea se spală și se taie felii, se condimentează, apoi se pune în tavă cu un pic de ulei de măsline, sos de soia, verdețuri de procence și se dă la cuptor pentru 20 minute.
Dovlecelul (curatat), roșiile se spală și se taie felii.
Când friptura este aproape făcută se adaugă roșiile și dovlecelul și se dă din nou la cuptor pentru 15 minute.

Sosul de susan îl facem astfel:
Se zdrobește usturoiul cu sare, se amestecă cu zeamă de lămâie și semințele de susan.
Compoziția se pune în blender, se adaugă 2 linguri de smântână,
pătrunjelul tocat și obținem un sos.
Friptura se servește caldă alături de sosul de susan.
 
 Poftă bună!

No comments:

Post a Comment