May 30, 2011

Piept de pui in sos bechamel

IngredientePentru sosul bechamel
* 1 piept de pui dezosat              * 500 ml lapte
* 200 g sunca * 50 g unt
* 150 g cascaval * 50 g faina
* 100 g parmezan * o lingurita nucusoara
* unt * sare, piper
* pesmet
* sare, piper


Mod de preparare
Pieptul de pui spalat il taiem pe lungime felii subtiri, condimentam feliutele cu sare si piper.
Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet si asezam un strat de feliute de pui peste care punem  feliute de sunca, apoi parmezanul ras si felii de cascaval.
Repetam pana terminam ingredientele. Punem la frigider cat timp facem sosul bechamel.

Preparare sos bechamel
Topim la foc mic 50 g unt,
cand este complet topit adaugam toata faina amestecand rapid ca sa nu sa se faca cocoloase,
după care adaugam treptat laptele, nucusoara, sarea, piperul si amestecam pana devine dens după care il luam de pe foc si il lasam un picut sa se racoreasca.
Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu pesmet pe deasupra, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Se poate servi cu salata de varza rosie.
Pofta buna!

2 comments: