June 21, 2011

Dulceata de ceapa rosie

Ingrediente
* 1 kg ceapa rosie
* 400 g zahar
* 300 ml vin rosu
* 50 ml otet balsamic
* 5 linguri ulei
* condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scortisoara, nucsoara


Mod de preparare
Ceapa se curata si se spala.
Apoi se taie feliute si o stropim cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Pregatim un vas incapator si cu fundul gros, incingem uleiul si caramelizam 5-6 linguri de zahar amestecand continuu, pana obtinem o culoare bej .
Adaugam ceapa peste caramel si o calim pana devine sticloasa amestecand din cand in cand.
Cand ceapa este sticloasa adaugam vinul, restul de zahar, otetul balsamic,condimentele si fierbem pana se leaga siropul la un foc moderat cam 30 - 40 minute.
Punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si le intorarcem pentru cateva minute cu gura in jos.
Se poate servi la gratare,  fripturi, legume fierte la aburi, etc...
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment