June 15, 2011

Dulceață de nuci verzi

Ingrediente
* 250 nuci verzi
* 3 plicuri zahăr vanilat
* 2 kg zahăr tos
* 2 lămâi
* 1,5 l apă
* zeamă de var

Mod de preparare
Nucile verzi se curăță de coajă verde de deasupra și se pun  într-un amestec de apă cu var timp de 12 ore (într-un vas se amestecă apa cu varul și lăsăm varul să se depună pe fundul vasului, iar apa de deasupra se toarnă peste nuci). Apa se schimbă de 2-3 ori.
Spălăm nucile cu apă rece. A doua zi se pun la fiert apa, zahărul tos și cel vanilat, până se formează un sirop mai gros.
În el se pun nucile, scurse bine de apă, zeamă de lămaie și câteva feliuțe mici de lămâie tăiate mărunt.
Se lasă la fiert aproximativ 1 oră, până când dulceața este bine legată.
Se lasă să se răcorească, apoi se toarnă în borcane.
Poftă bună!

1 comment: